Companii

Fostul director general al Prodlacta Braşov a fost numit şef al Fiscului în Republica Moldova

Fostul director general al Prodlacta Braşov a fost numit...

Autor: Marius Oncu

24.02.2016, 00:00 1054

Producătorul de lactate Prodlacta Braşov este controlat de omul de afaceri moldo­vean Vladimir Jardan prin intermediul a două companii.

"Începând cu data de 22 februarie, Vladimir Jardan, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Prodlacta, va îndeplini şi funcţia de director general al companiei, ca urmare a demisiei din funcţiile de administrator şi director general a lui Serghei Puşcuţa, care va ocupa o funcţie de demnitate publică în Republica Moldova", se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Puşcuţa a fost numit luni şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, revenind astfel la conducerea instituţiei după o pauză de aproximativ opt ani. Acesta a ocupat începând de la mijlocul anilor '90 mai multe funcţii în administraţia publică din Republica Moldova, iar în perioada 2005-2008 postul de şef al Fiscului.

Prodlacta este controlată de grupul JLC (Jardan Lapte Company), prin­cipalul jucător de pe piaţa lactatelor din Republica Moldova, deţinut de Vla­dimir Jardan. Potrivit celor mai recente raportări, de la finele anului trecut, grupul controlează 63,7% din Prodlacta prin intermediul a două firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO