Companii

Fostul importator Honda a investit un milion de euro într-un centru auto pentru Citroën şi Suzuki

Fostul importator Honda a investit un milion de euro...

Autor: Bogdan Alecu

17.05.2016, 00:00 2222

Dageco Invest, companie controlată de un grup de cinci oameni de afaceri, printre care şi Laurenţiu Badea, directorul firmei, a investit un mi­lion de euro în construcţia a două showroomuri pentru mărcile Citroën şi Suzuki şi a unui service pentru cele două, dar şi pentru Honda în bulevardul Ex­po­ziţiei din Capitală. Din acelaşi grup face parte şi Carpaţi Motor, fostul im­portator al Honda până în 2007 şi actual dealer al mărcii japo­ne­ze. Carpaţi Motor a fost printre primii importatori auto de pe piaţa locală la începutul anilor ‘90 şi a fost fondată de ONT Carpaţi în colaborare cu o companie japo­neză şi care ulterior a devenit una privată.

Vânzările Citroën au demarat efectiv în 2016, la începutul anului, în timp ce con­struc­ţia centrului a pornit în anul 2014, în paralel fiind con­stru­i­tă şi o clădire de birouri cu nouă etaje şi 20.000 mp suprafaţă utilă. 

„Pentru anul acesta avem ca target o medie de 15 maşini Citroën pe lună şi să ajungem la 100-120 de maşini livrate până la finalul anului. În 2017 vrem să livrăm cel puţin 15 în fiecare lună. Momentan Citroën mai are un singur showroom în Bucureşti şi niciunul pe nord, plus că zona Expoziţiei este un centru auto, având şi mărcile reprezentate de Ţiriac Auto“, a spus Laurenţiu Badea director al Dageco Invest.

În următoarele săptămâni firma va deschide şi showroomul Suzuki de unde au livrat 20 de maşini de la începutul anului, iar alte 40 vor să li­vreze până la finalul lui 2016, în condiţiile în care brandul nipon a urcat cu peste 200% în primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO