Companii

Fostul sef al Global Finance intra pe restructurari de firme

05.03.2009, 00:00 176

Stefan Bucataru, fostul director al biroului din Romania al companiei elene de private equity Global Finance, si-a infiintat propria firma de consultanta in managementul restructurarii, Veldtster Management & Consulting.

"Decizia mea de a iesi din private equity, cel putin pentru moment, a fost motivata de oportunitatea dezvoltarii practicii de restructurare in conditiile crizei economice generalizate, activitate in care am o buna experienta inca din anul 2000", a spus pentru Ziarul Financiar Stefan Bucataru.
Bucataru, 45 de ani, a plecat de la Global Finance la finalul anului trecut, dupa patru ani petrecuti la conducerea biroului din Romania apartinand unuia dintre cei mai longevivi investitori privati.
Vanzarea lantului de supermarketuri La Fourmi catre Delhaize (in 2008) si vanzarea producatorului de placi ceramice Sanex catre producatorul austriac Lasselsberger (in 2004) sunt printre cele mai importante tranzactii la semnarea carora a participat Bucataru.
Firma de consultanta in managementul restructurarii Veldtster Management & Consulting a fost infiintata in urma cu doi ani, Bucataru fiind directorul si proprietarul acesteia. Bucataru este membru al Asociatiei de Management al Restructurarii (Turnaround Management Association) din Chicago, Statele Unite ale Americii.
In Romania, managementul restructurarii ("restructuring and turnaround management") a cunoscut o dezvoltare in special in anii '90 cand au avut loc privatizarile marilor intreprinderi de stat. Actuala criza financiara va da insa un nou avant acestei industrii, in conditiile in care numarul companiilor cu probleme si care au nevoie de restructurari este in crestere.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO