Companii

Fostul sef al Linklaters si Musneci, la A&D Pharma

Fostul sef al Linklaters si Musneci, la A&D Pharma
21.09.2008, 21:01 107

Grupul farmaceutic A&D Pharma, cu afaceri de 254,1 mil. euro in prima jumatate a acestui an, i-a recrutat pentru pozitiile de directori non-executivi pe Roberto Musneci, care a lucrat 15 ani in cadrul companiei farma GSK, si pe Michael Tetreault Schilling, cel care a fost in intervalul 2000-2007 managing partner al biroului local al Linklaters.

In acelasi timp, grupul a redus de la 13 la 6 persoane numarul membrilor consiliului director si a decis numirea lui Walid Abboud, unul dintre actionarii fondatori, in pozitia de presedinte al consiliului director.
Miscarea survine in conditiile in care grupul si industria farmaceutica in ansamblu traverseaza una dintre cele mai dificile perioade din ultimii zece ani, iar actionarii incearca sa gaseasca solutii pentru scaderile puternice la nivelul marjelor de profit si pentru migratiile de top-management.
Revizuirea componentei consiliului director se face la numai un an dupa ce A&D Pharma anunta conturarea unei echipe internationale de management cu executivi care au lucrat in investment banking sau la giganti mondiali din farma.
Walid Abboud (38 de ani) a pus bazele A&D Pharma, acum mai bine de zece ani impreuna cu alti trei oameni de afaceri, Ludovic Robert, Charles Michel Eid, si Roger Akoury, iar intre timp a investit si in alte afaceri pe piata locala precum Ozone Laboratories sau fondul de investitii Gemisa.
La finalul anului trecut, consiliul director al A&D Pharma era format din manageri si din actionarii fondatori, insa s-a luat decizia ca structura actuala sa includa trei dintre actionarii fondatori, pe cei doi directori non-executivi (Roberto Musneci si Michael Tetreault Schilling) si pe actualul CEO interimar, Robert Popescu.
 
Musneci revine Intr-o companie farma, cu atribuTii non-executive
 
  • In varsta de 45 de ani, este in prezent senior partner in cadrul companiei de consultanta Serban Musneci & Associates;
  • In intervalul 1991-2006, a lucrat in cadrul GSK, ultima pozitie detinuta fiind vice president & area director Eastern Europe si South President al Europharm Group;
  • A urmat cursurile de economie aplicata ale International University of Social Studies LUISS din Roma, Italia;
  • In timpul mandatului sau, GlaxoSmithKline a vandut farmaciile Europharm catre A&D Pharma in 2005.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO