Business Internaţional

Un nou membru în clubul miliardarilor în euro în România: Francezii de la Engie România se instalează după o creştere de 7% a veniturilor. Numărul de clienţi pe energie s-a triplat

Un nou membru în clubul miliardarilor în euro în...

Autor: Roxana Petrescu

21.04.2018, 10:19 991

♦ Engie, grupul francez de utilităţi, a devenit cel mai mare distribuitor de gaze naturale din România şi a raportat pentru 2017, la nivel consolidat, pe plan local, venituri de 1,062 mld. euro, rezultat în creştere faţă de cele 989 mil. euro raportate la finalul lui 2016.

„Vânzările de gaze au crescut cu 2,9 TWh, până la 7,1 TWh, mai ales datorită condiţiilor favora­bile din România“, se arată în raportul anual al grupului, ci­fre­le arătând evoluţia vânzărilor de gaze din Eu­ro­pa, cu excepţia Franţei şi a Beneluxului.

Informaţiile sunt cuprinse în raportul anual pe 2017 publicat recent de grupul francez, iar rezultatele pot diferi uşor faţă de cele depuse la Ministerul Finanţelor. Spre exemplu, potrivit Ministerului Finanţelor, şi anul trecut veniturile totale înregistrate de Engie România au depăşit pragul de un miliard de euro.

Tot potrivit datelor din raportul anual al Engie, profitul net al grupului în România a ajuns la 71 de milioane de euro, faţă de cele 80 de milioane de euro din 2016.

Reprezentanţii companiei nu au explicat până la închiderea ediţiei evoluţia rezultatelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO