Companii

Fraţii Comăniciu de la Delaco au cumpărat Magnolia Shopping Center din Braşov cu 4 mil. euro

Tudor Comăniciu

Tudor Comăniciu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.03.2018, 00:07 6423

Fraţii Tudor şi Dragoş Comăniciu, doi dintre fondatorii producătorului de lactate Delaco, au cumpărat centrul comercial Magnolia din Braşov, într-o tranzacţie de 4 mil. euro, potrivit surselor din piaţă. Cei doi au achiziţionat proiectul la începutul acestui an.

Pe site-ul Magnolia Shopping Center, Miller Developments încă mai apare în rubrica proprietarilor.

„Înfiinţată acum 30 de ani, Miller Developments, o diviziune a Miller Group, este una dintre cele mai puternice companii de investiţii în proprietăţi comerciale din UK. Miller Developments gestionează proprietăţi şi în alte şapte oraşe ale Europei“, se arată pe site-ul proiectului, unde numele Miller Developments este aşezat lângă Indes Group, partener al britanicilor.

Printre chiriaşii din Magnolia Shopping Center se numără Carrefour Market, Pepco şi alte branduri mai puţin cunoscute. În Braşov, mai există proiectele co­merciale Coresi Shopping Center (deţinut de Immochan) şi Unirea Shopping Center (al familiei Adamescu).

Proiectul Magnolia a fost inaugurat în 2006 în urma unei investiţii de aproape 10 mil. euro, realizată de firma braşoveană Temvar. Ulterior, mallul a fost vândut pentru 20 mil. euro, companiei britanice Miller Developments, parte a Miller Group, de la care l-au cumpărat acum fon­datorii Delaco. Centrul comercial este situat în partea de sud-est a Braşovului, în Valea Cetăţii, şi are o suprafaţă de 7.500 mp. Compania care operează mallul Magnolia din Braşov se numeşte Miller Centre şi a avut în 2016 afaceri de 3,4 mil. lei, în uşoară scădere faţă de anul anterior, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO