Companii

Fratii Negoita cauta 5 ha de teren pentru un hotel de 1.000 de camere pe litoral

04.02.2009, 19:48 65

Fratii Negoita, proprietarii hotelului Rin Grand din Capitala, se gandesc sa construiasca un hotel de 1.000 de camere pe litoral, care sa cuprinda si un mall si o baza sportiva, valoarea investitiei fiind estimata de cei doi antreprenori la 150 mil. euro.

Ionut Negoita spune ca in prezent este in cautarea unui teren de cinci hectare in apropierea plajei pentru a pune bazele acestui proiect.
"Am avut o intalnire la Ministerul Turismului si mi-am facut cunoscuta aceasta intentie. Sunt interesat de un parteneriat public privat si cred ca acest proiect este o reteta foarte buna de extindere a sezonului, avand in vedere ca va include in afara de hotel si mall, piscine, sali de conferinte, Spa si restaurante. Nu cred insa ca va fi demarat in acest an si de aceea nu putem vorbi deocamdata de surse de finantare", a spus Ionut Negoita.
Fratii Negoita detin in Capitala hotelul Rin Grand de 1.500 de camere, precum si alte trei unitati, Rin, Confort si Traian. Cifra de afaceri a Rin Grand s-a ridicat anul trecut la circa 14 milioane de euro, fata de estimarea initiala de 17 milioane de euro, in timp ce celelalte trei hoteluri ruleaza impreuna afaceri de circa 12 milioane de euro, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor companiei.
Fratii Negoita au afirmat ca mai sunt interesati de dezvoltarea unui hotel de doua stele, si de un hotel in Pipera, cu un numar comparabil de camere cu Rin Grand, acest proiect fiind strans legat de finalizarea lucrarilor la soseaua de centura. "In ceea ce priveste hotelul de doua stele mai asteptam o perioada, intrucat piata trebuie mai intai sa absoarba hotelurile devenite operationale anul trecut", a spus Negoita. Anul trecut, in afara de Rin Grand pe piata din Capitala au devenit operationale Radisson SAS de cinci stele si Ramada Plaza de patru stele.
"Ne intereseaza dezvoltarea de hoteluri si in provincie, Timisoara, Constanta, Cluj, Brasov sau Iasi, insa nu in acest an", a spus Negoita.
Piata hoteliera din Capitala a inregistrat in ultimele luni o reducere a gradului de ocupare pe fondul crizei financiare care le-a determinat pe companii sa-si reduca bugetele de calatorie. Traficul din Capitala este asigurat intr-o proportie ridicata de turismul de business.
"Acum ne concentram pe dezvoltarea mallului si pe finalizare proiectului Confort City in care am vandut pana acum cam 600 de apartamente din 1.700. Pentru a incuraja vanzarea am creat si o firma proprie de finantare. Mai suntem interesati sa dezvoltam un proiect rezidential in aceeasi zona, dar nu am luat pana acum o decizie in acest sens", a mai spus Negoita. Proiectul Confort City a necesitat o investitie de 120 de milioane de euro, iar fratii Negoita se asteapta la o valoare de vanzare de 170 de milioane de euro, randament similar cu cel al proiectelor anterioare Confort Park sau Confort Residence.
Fratii Negoita deruleaza afaceri in imobiliare, turism si media si apreciaza ca nivelul de indatorare al intregului grup se ridica la circa 40 de milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO