Companii

Furnizorul de materiale de constructii Mapei a avut afaceri in scadere cu 15%

07.02.2010, 23:05 101
Mapei Romania, subsidiara a producatorului italian de produsepentru constructii Mapei, a avut anul trecut afaceri de aproape 27mil. lei (6,4 mil. euro), in scadere cu 15% fata de 2008.Dezavantajele Mapei fata de producatorii locali au fost evolutianefavorabila a cursului leu/euro si politica agresiva dediscount-uri si promotii a competitorilor, a declarat directorulgeneral al firmei, Vasile Brad. Mapei vinde adezivi pentru placariceramice, piatra naturala sau betoane, mortare, vopseluri sitencuieli decorative. Brad apreciaza ca piata de constructii isi vareveni in 2011 si ca reluarea cresterii va fi lenta.

Grupul Mapei a achizitionat in decembrie 2009 fabrica de mortaresi adezivi apartinand companiei bulgare Orgachim - Policolor. Launitatea din Ruse sunt fabricati adezivi destinati tiglelorceramice si sisteme de izolatie termica. In urma achizitiei, MapeiGroup detine 56 de unitati de productie in 25 de state la nivelmondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO