Companii

Gabriel Comănescu devine cel mai puternic antreprenor român, la 44 de ani

Cu Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu devine cel mai puternic antreprenor român

Autor: Dana Ciriperu

08.09.2011, 09:00 7564

Gabriel Comănescu, 44 de ani, proprietarul Grup Servicii Petroliere, a devenit anul trecut cel mai puternic antreprenor român şi l-a devansat pe Zoltan Teszari (RCS&RDS) reuşind să intre în top 500 cele mai mari afaceri din Europa Centrală, potrivit unui studiu anual realizat de compania din BIG 4 Deloitte.

Mai mult, GSP se află pe locul doi între cele mai mari 500 de companii din Europa Centrală raportat la rata de creştere a businessului în 2010 faţă de 2009 (peste 150%). Compania a avut anul trecut venituri de 548 mil. euro.

GSP a finalizat recent un contract de 270 mil. dolari câştigat în noiembrie 2009 cu contractorul general al gigantului rus Gazprom.

"Companiile multinaţionale au dominat mulţi ani la rând businessul local, însă balanţa a început să se echilibreze, firmele româneşti începând să îşi facă simţită prezenţa în contextul economiei regionale", a spus George Mucibabici, preşedintele Deloitte România.

În clasamentul din acest an realizat de Deloitte sunt prezente 38 de companii din România faţă de 33 anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO