Companii

Galerie comercială de 7 mil. euro deschisă la Vâlcea

Autor: Cristi Moga

14.04.2011, 23:36 92

Firma de dezvoltare imobiliară Oasis Development, con­trolată deoamenii de afaceri sibieni Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner, afinalizat, alături de compania austriacă Real4You, o investiţie de7 mil. euro într-o galerie comercială din Râ­m­nicu Vâlcea, cu osuprafaţă de 3.500 de metri pătraţi.

Galeria este situată în incinta magazinului Kaufland din oraş şieste închiriată către retaileri precum Altex, Deich­mann, Takko, DMDrogerie Markt şi Carmolimp.

Acesta este cel de-al treilea centru comercial sub brandulFa­mily Center finalizat de către Oasis după proiectele dinBoto­şani şi Giurgiu. Compania a mai realizat pe piaţa locală şigalerii comerciale sub conceptul Prima Shops în oraşele Re­ghin,Tecuci şi Făgăraş, precum şi mai mult de 50 de ma­ga­zine pentrureţelele Plus şi Kaufland.

În Vâlcea, principalul competitor pentru Family Center estemallul River Plaza, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 12.000 demetri pătraţi, pe care compania portugheză Sonae Sierra a plătit 42mil. euro în urmă cu patru ani.

Oraşul, cu circa 100.000 de locuitori, este vizat şi de cătrecom­pania belgiană BelRom, care intenţionează să dezvolte aici unparc comercial de mari dimensiuni, dar în momentul de faţăproiectul este în stand-by.

Pe de altă parte, Oasis are în construcţie un mall de 24.000 mpîn Oradea, a cărui inau­gu­rare este programată pentru anul viitor,şi intenţionează să extindă conceptul Prima Shops şi în oraşeleAiud, Adjud, Alexandria, Sebeş şi Satu Mare, va­loa­rea cumulată aacestor investiţii fiind estimată la 80 mil. euro.

Piaţa centrelor comerciale dă uşoare semne de dezgheţ, pe măsurăce retailerii găsesc acum un moment bun să se ex­tin­dă deoarecepot negocia chirii mai mici, şi mi­zează pe creş­te­rea puterii decumpărare pe termen mediu, în con­diţiile în care consultanţii seaşteptă la un avans de peste 60% al consumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO