Generaţia nativ digitalizată: „Copiii au acces permanent la tehnologie, nu sunt controlaţi de către adulţi“

20 mar 2017 Autor: Mihaela Pascari

Copiii primesc de la părinţi diverse gadgeturi perfor­mante încă de la vârste foarte mici, dispozitive pe care le privesc ca pe nişte jucării, fără a fi conştienţi de alte bene­ficii în a utiliza tehnologia, a spus Ma­nuela Coţofan, director în cadrul Li­ceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ din Iaşi.

„Tehnologia nu a fost asimilată prin prisma beneficiilor ei. Este o generaţie nativ digitalizată, ei au acces permanent la tehnologie şi nu sunt controlaţi de adulţi. Copiii nu utilizează tehnologia în sensul unor beneficii personale, ci ca un mijloc de comunicare, limitându-şi astfel orizontul cultural şi lumea modelelor“, a afirmat Manuela Coţofan.

Liceul şcolarizează aproape 1.000 de elevi şi a fost prima unitate şcolară în care a fost implementată platforma pentru management educaţional Adservio, iar impactul acesteia a constat în reducerea ratei absenteismului, dar şi o comunicare îmbunătăţită între elevi, profesori şi părinţi. „Feno­menul absen­teis­mului cu care se confruntă alte unităţi şcolare şi repre­zintă o problemă la nivel de sistem educaţional s-a diminuat în cazul nostru, pentru că există o monitorizare asumată a părinţilor în timp real“, a precizat directorul Liceului „Vasile Alecsandri“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2017

 
Cuvinte cheie:
tehnologie
, copii
, acces
, adulti
, generatie
, permanent
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide