Companii

George Argentopulos, noul şef al celui mai mare proiect comercial din România, Băneasa

Cel mai bun mall îşi schimbă şeful: Ali Ergun Ergen se retrage de la conducerea proiectului Băneasa şi va fi înlocuit de un fost manager în Romtelecom

Autor: Cristi Moga

25.11.2011, 14:22 3922

Ali Ergun Ergen, cel care a condus în ultimii şase ani zona comercială a proiectului Băneasa din nordul Capitalei, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, se va retrage la sfârşitul acestui an din poziţia de CEO, urmând a fi înlocuit de către George Argentropoulos, un manager care a mai lucrat pentru Romtelecom înainte să fie recrutat de către Popoviciu.

Ergun este unul dintre cei mai experimentaţi dezvoltatori şi administratori de centre comerciale de pe piaţa locală, iar în acest an a finalizat o nouă investiţie de 22 mil. euro în extinderea proiectului din Băneasa cu un cinematograf. De la începutul anului viitor, el va rămâne consilier pentru proiectul Băneasa, dar se va putea implica şi în alte proiecte.

"Prin rolul consultativ pe care mi-l voi asuma în perioada următoare alături de companie voi continua să îmi aduc contribuţia la aceste rezultate extraordinare şi sunt sigur că alături de George Argentopulos, care a fost implicat activ alături de mine în activitatea companiei din ultimii ani, întreaga echipă Băneasa Shopping City va continua să demonstreze că mai bine este posibil în continuare", spune Ali Ergun Ergen.

El a venit în România la începutul anilor 2000 pentru a conduce proiectul Bucureşti Mall, primul centru comercial modern de pe piaţa locală, realizat în Vitan, a dezvoltat pentru Anchor Grup şi al doilea mall, Plaza România din Drumul Taberei, iar în 2005, după ce a deschis Plaza, a acceptat oferta de a lucra pentru Gabriel Popoviciu.

Trei ani mai târziu, Ergun Ergen şi britanicul Michael Lloyd au deschis mallul Băneasa Shopping City din nordul Capitalei, piesa de rezistenţă a celui mai mare parc comercial de pe piaţa locală.

Mallul din nordul Capitalei are venituri anuale de circa 30 de milioane de euro, fiind proiectul cu cele mai mari încasări din chirii de pe piaţa locală, în timp ce vânzările totale realizate de magazinele parcului comercial pot fi estimate la jumătate de miliard de euro.

Argentopoulos nu se află la primul mandat pe piaţa locală şi a mai colaborat cu Gabriel Popoviciu, fiind unul dintre membrii consiliului de administraţie ai afacerii locale a IKEA, până când suedezii au preluat anul trecut magazinul din Băneasa de la Popoviciu.

Argentopoulos a mai făcut o afacere cu Popoviciu în 2006, când era director operaţional al operatorului de telefonie mobilă Romtelecom şi a semnat un contract de 4-5 milioane de euro pentru instalarea infrastructurii de comunicaţii în cadrul proiectului Băneasa.

Argentopoulos a plecat din Romtelecom un an mai târziu, în 2007, când şi-a înaintat demisia, în acelaşi timp cu directorul general adjunct, directorul de operaţiuni wholesale, directorul de IT şi directorul de HR. Demisiile celor cinci au venit la doar două luni de la instalarea lui Yorgos Ioannidis la conducerea Romtelecom.

"La acest moment, întreaga mea atenţie se va concentra, alături de echipa noastră, să creştem în continuare valoarea oferită vizitatorilor noştri, partenerilor, echipei şi comunităţii locale", a spus noul CEO al Băneasa Shopping City.

Argentopoulos, 45 de ani, figurează acţionar în firmele Provoli Imobiliare, Synthesis şi TPG Advisory Practice. Ultimele două firme au realizat în 2010 venituri de circa 2 milioane de lei fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO