Companii

Radisson se vinde. Este şi Hilton de vânzare? Copos: Niciodată. Hotelul îl va moşteni Alexandra, care nu va avea voie să-l vândă

Athénée Palace Hilton este principalul hotel al grupului ANA Hotels din Capitală şi are 272 de camere şi apartamente.

Athénée Palace Hilton este principalul hotel al grupului ANA Hotels din Capitală şi are 272 de camere şi apartamente.

Autor: Cristian Hostiuc, Mădălina Dediu Panaete

23.08.2017, 00:05 5368
ANA Hotels, cea mai mare companie hotelieră de pe piaţa locală controlată de omul de afaceri George Copos, va construi în pe­rioada următoare o parcare subterană pentru hotelul Athénée Palace Hilton din Capitală şi va transforma actuala parcare într-o piaţetă, conform informaţiilor furnizate de companie.

George Copos, care a cumpărat în 2005 clădirea hotelului Athénée Palace Hilton, spune că nu va vinde acest hotel, ci îl va lăsa moştenire fiicei lui, Alexandra Copos de Prada, care nu va avea dreptul de a-l vinde. Radisson, hotelul de lângă Hilton a fost scos la vânzare pentru 177 mil. euro. Pe piaţă mai sunt investitori care vor să cumpere hoteluri şi toată lumea se uită la Hilton.

Athénée Palace Hilton este cea mai valoroasă proprietate din domeniul hotelier al omului de afaceri, fiind situat în centrul Capitalei.

Demararea proiectului de investiţii în cadrul hotelului Athénée Palace Hilton  vine în contextul în care familia Copos are în plan investiţii de 30 de milioane de euro pentru următorii trei-patru ani în modernizarea hotelurilor din Capitală şi a unităţilor de la munte şi de la mare. Banii provin din vânzarea fabricii de motoare electrice ANA Imep de la Piteşti către japonezii de la Nidec. De altfel, la finalul lunii iunie compania a încheiat pro­iectul de renovare completă a hotelului Bradul din Poiana Braşov, o investiţie ce a depăşit două milioane euro. Conform informaţiilor furnizate anterior de companie, pe perioada verii investiţiile vor continua la hotelul Crowne Plaza Bucharest, cu extinderea şi reamenjarea zonei spa şi a ballroom-ului.

Pentru finalul anului este programată demararea proiectului de renovare a camerelor de la Athénée Palace Hilton, în paralel cu amenajarea unei zone de tratament în aer liber la Eforie Nord.

Athénée Palace Hilton este principalul hotel al grupului din Capitală şi are 272 de camere şi apartamente.

ANA Hotels deţine un portofoliu de şase hoteluri şi anume Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza, ambele situate în Bucureşti, hotelul Europa şi Ana Aslan Health Spa din Eforie, hotelul Sport şi Sport Welness Spa, hotelul Bradul din Poiana Braşov şi Ana Teleferic.

Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 142 milioane de lei ( 31 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de 2015, şi a avut un număr mediu de 591 angajaţi.

George Copos a intrat în domeniul hotelier în urmă cu 20 de ani, când a cumpărat hotelurile Sport, Poiana şi Bradul din Poiana Braşov şi fostul hotel Flora, actualul Crowne Plaza din Bucureşti. Omul de afaceri a cumpărat ulterior clădirea în care funcţionează hotelul Athénée Palace Hilton.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

George Copos

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO