Companii

George Copos: M-am intors in 2003, iar activele mele sunt la jumatate

23.02.2010, 23:07 33

George Copos, proprietarul a sapte hoteluri cu 1.000 de camerein tara, spune ca desi nu a facut o evaluare oficiala a activelorpe care le detine, crede ca toate s-au depreciat anul trecut,ajungand la jumatate din valoarea pe care o aveau in 2008.

"Ne-am intors in anul 2003 in ceea ce priveste rezultatele unorbusinessuri pe care le controlez", a declarat George Copos, care aobtinut anul trecut din business-ul hotelier incasari de 26milioane de euro (110 mil. lei), in scadere cu 26% in lei fata deanul anterior.

Spre exemplu, cifra de afaceri a hotelului de cinci stele Hiltondin Capitala a fost de 13,4 mil. de euro anul trecut, cu 1,4milioane de euro mai mica decat nivelul inregistrat in anul 2003.Spre comparatie, hotelul a rulat in 2008, cel mai bun an hotelierpentru Copos, aproape 21 mil. euro.

Intrebat daca a luat in calcul renuntarea la unele hoteluri, inconditiile in care gradele de ocupare si incasarile au scazut,Copos a declarat ca nu ar fi intelept sa vanda active in criza, caacestea trebuie pastrate in aceste momente. Acum doi ani, Copos isievalua averea la 600 milioane de dolari.

Omul de afaceri mai controleaza, pe langa hoteluri, o fabrica demotoare electrice, afaceri in imobiliare si un business inpanificatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO