Companii

Germanii de la Bosch au investit 6 milioane de euro într-un centru de training la Cluj

.

.

Autor: Cristina Bellu

10.10.2017, 12:28 308

Operatorul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat un centru de training la fabrica de componente electronice auto din comuna Jucu, judeţul Cluj, în urma unei investiţii totale de şase milioane de euro.

Centrul de training este dedicat pregătirii elevilor în sistemul educaţional dual precum şi dezvoltării angajaţilor.

„Acest program deschide elevilor o modalitate fiabilă de competenţă suplimentară, care le va permite să înceapă o carieră solidă în domeniul tehnologiilor avansate. Experienţa noastră globală demonstrează că astfel de investiţii pe termen lung aduce o situaţie avantajoasă pentru companie şi angajat,”, explică Konrad Kaschek, managerul general al fabricii Bosch din Cluj.

Potrivit acestuia, Bosch a investit în ultimii doi ani aproximativ un milion de euro în programul Şcoala Duală, în special pentru echiparea atelierelor cu aparatură performantă.

Astfel, compania a redirecţionat o parte a acestei investiţii către liceele partenere, donând anul trecut echipament tehnic în valoare de 296,000 de lei (66,000 de euro), pentru a asigura aceleaşi standarde de învăţare.

Construcţia din campusul Bosch din Jucu se întinde pe o suprafaţă de 4.400 metri pătraţi, potrivit datelor furnizate de companie.

Elevii înscrişi în programul de învăţământ dual se vor pregăti în ateliere dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care permit pregătirea profesională sistematică în domeniul electronicii şi electromecanicii. În plus, centrul este dotat cu noi laboratoare, dedicate centrului de inginerie Bosch.

În cadrul Centrului de Training, o echipă dedicată de specialişti va susţine până la finalul anului 2018 peste 300 de sesiuni de instruire, atât pentru dezvoltarea abilităţilor tehnice ale angajaţilor Bosch, cât şi programe speciale de dezvoltare personală şi leadership.

„În anul 2017 peste 120 de elevi din licee şi şcoli profesionale se pregătesc pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică şi electronică în unităţile de producţie Bosch din Blaj şi Cluj”, a punctat Mihai Boldijar, director general Robert Bosch şi reprezentantul grupului în România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO