Companii

Germanii de la Continental şi-au majorat afacerile cu 22%

Autor: Laurentiu Cotu

12.09.2011, 00:00 302

Producătorul german de anvelope Continental Automotive Products a ajuns anul trecut la un business de peste 1,7 mld. lei (410,8 mil. euro), mai mult cu 22% faţă de 2009, conform site-ului Ministerului Finanţelor. Profitul net al companiei a înregistrat o uşoară scădere, Continental Automotive Products raportând un profit net de 191 mil. lei (45,4 mil. euro), faţă de 205,4 mil. lei (48,5 mil. euro) în exerciţiul anterior.

Pe piaţa locală, germanii de la Continental Automotive dezvoltă în cele trei centre din Timişoara, Sibiu şi Iaşi componente pentru toate cele trei divizii ale grupului - şasiu şi siguranţă, interior şi tren de rulare, precum şi unităţi de control al airbagului, sisteme de frânare electronice, unităţi de comandă a şasiului sau sisteme de navigaţie.

În total, grupul Continental are în România opt unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. Continental este în prezent cel mai mare producător de anvelope de pe plan local, unde sunt prezenţi şi producătorii Michelin şi Pirelli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO