ZF 24

Germanii de la Lidl fac supermarket pe terenul fostei fabrici de bere din Bragadiru

Lidl operează 170 de supermarketuri. Foto Octav Ganea

Lidl operează 170 de supermarketuri. Foto Octav Ganea

Autor: Cristi Moga

06.05.2014, 00:07 3109

Retailerul german Lidl, care operează în România o reţea cu peste 170 de supermarketuri, intenţionează să construiască un nou magazin pe terenul fostei fabrici de bere din Bra­gadiru, a cărei construcţie a fost par­ţial demolată încă de anul trecut.

Oraşul situat la ieşirea din Bu­cureşti către Alexandria poartă numele fostului industriaş Dumitru Ma­rinescu Bragadiru, care în urmă cu un secol era cel mai mare producător de bere din România. Cu toate acestea, de mai mulţi ani nu se mai produce bere nici în Bragadiru şi nici în fosta fabrică a acestuia din apropierea pie­ţei George Coşbuc din Bucureşti.

„Ne concentrăm pe cât mai multe oraşe, printre care şi oraşul Braga­diru, la care faceţi referire“, au răs­puns reprezentanţii Lidl, fără a preciza dacă magazinul din Bragadiru va fi construit pe terenul fostei fabrici în halele căreia în ultimii ani au fost produse case din lemn.

Griviţa, o altă fabrică de bere din Bucureşti, este în curs de demolare pentru a face loc unui hipermarket Kauf­land şi unei clădiri de birouri, iar Lidl a cumpărat recent şi fosta fabrică de dulciuri Poiana din Braşov.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date despre activitatea fostei fabrici de bere Bragadiru

- alţi retaileri interesaţi de Bragadiru 

- ultimele investiţii derulate de Lidl în Bucureşti şi Braşov ; planurile Kaufland în privinţa fabricii de bere Griviţa

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO