Companii

Germanii de la Marquardt, afaceri de 30 mil. euro

21.11.2007, 14:44 71

Compania germana Marquardt Schaltsysteme SCS, producator de componente pentru cutii de viteze, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, de aproape sase ori mai mare fata de anul trecut, cand a fost demarata productia la fabrica din Sibiu.
Reprezentantii companiei au declarat ca incepand cu 2008, cand fabrica din Sibiu va functiona la capacitate maxima, cifra de afaceri realizata in Romania va fi de aproximativ 100 de milioane de euro.
"Principala noastra piata de desfacere este cea germana, insa pe viitor intentionam sa ne gasim noi clienti pe pietele est-europene. Anul viitor vom continua dezvoltarea fabricii din Sibiu, pana la atingerea capacitatii de productie pentru care a fost proiectata cladirea", a declarat Bernd Friedrich, administratorul Marquardt Schaltsysteme SCS. Potrivit acestuia, pana in 2008 investitiile totale in constructii si echipamente se vor cifra la aproximativ 20 de milioane de euro.
Fabrica are o suprafata totala de 6.000 de metri patrati. Marquardt Romania va avea la sfarsitul acestui an 350 de angajati, numarul salariatilor urmand sa ajunga la 500 de persoane pana la finele anului viitor.
Anul acesta compania germana a investit aproximativ 6 milioane de euro in dezvoltarea fabricii din Sibiu.
Pe plan mondial grupul Marquardt are subsidiare in Tunisia, Franta, Spania Elvetia, India, China si incepand de anul acesta in Romania.
Afacerea a fost demarata de fratii Marquardt, in 1925.
Grupul inregistreaza o cifra de afaceri anuala de aproximativ 323 de milioane de euro, iar numarul de angajati este de peste 3.200 de oameni, din care 2.000 in Germania.
Judetul Sibiu a atras in ultimii ani investitii importante pe domeniul automotive, unii dintre cei mai mari producatori de componente auto deschizandu-si puncte de productie in zona, principalele companii multinationale prezente aici fiind Continental Automotive, Brandl Ro, Marquardt, Caucho Metal Productos sau Kromberg&Schubert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO