Companii

Germanii de la Stabilus au angajat peste 100 de oameni la fabrica din Braşov

Germanii de la Stabilus au angajat peste 100 de oameni la...

Autor: Laurentiu Cotu

18.04.2014, 00:03 602

Producătorul de amortizoare cu gaz Stabilus România, filiala locală a grupului german Stabilus, a angajat în primele trei luni 114 oameni la fabrica de componente auto din Braşov, însă compania mai caută încă 86 de persoane până la finalul acestui an.

La începutul anului, la fabrica de amortizoare cu gaz din Braşov lucrau aproximativ 500 de oameni.

Printre clienţii Stabilus România se află companii precum Volkswagen, Audi, BMW, Porsche sau Mercedes.

„Planul de angajări până la finalul anului fiscal 2014 este de 200 de persoane, din care în primul trimestru am angajat 114 oameni“, a declarat pentru ZF Transilvania Cristian Po­pes­cu, director general în cadrul companiei Stabilus Ro­mânia.

Germanii produc la Braşov amortizoare cu gaz blocabile şi actuatoare electromecanice pentru deschiderea şi închiderea portbagajelor de automobile, fabricate pentru modelele BMW F34 şi Audi A6 şi A7.

Anul trecut Stabilus Ro­mâ­nia a demarat producţia de actuatoare (dispozitive elec­tro­nice care deschid portba­gajul automobilelor cu aju­torul unei telecomenzi) pentru modelele Porsche Macan şi Mercedes X156. Capacitatea anuală de producţie a fabricii Stabilus din Braşov este de 5 milioane de amortizoare cu gaz şi 500.000 de actuatoare.

În primul trimestru compania a realizat o cifră de afaceri de 60,3 milioane de lei (13,4 milioane de euro), menţionându-se o tendinţă constantă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în primele trei luni din acest an cifra de afaceri pe segmentul Gassprings (amortizoare cu gaz) a fost de 50,3 milioane de lei (11,2 milioane de euro) şi de 10 milioane de lei (2,2 milioane de euro) pe segmentul Powerise (actuatoare). Stabilus România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 174 milioane de lei (aproximativ 39 milioane de euro), în creştere cu 25% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO