Companii

Germanii de la ThyssenKrupp se menţin la 200 mil. euro şi se uită după achiziţii

Germanii de la ThyssenKrupp se menţin la 200 mil. euro şi se uită după achiziţii

O parte importantă din afacerea germanilor este furnizarea de ascensoare

Autor: Ioan Dornescu

29.05.2011, 23:52 1453

Grupul industrial german ThyssenKrupp estimează că afacerileconsolidate din Ro­mânia se vor menţine în acest an la apro­ximativ200 de milioane de euro, seg­mentele cu ponderea cea mai ridicatăfiind producţia de amortizoare pentru industria auto, co­merţul cuproduse metalurgice şi livrarea de ascensoare.

"Ne-am menţinut constant, în ultimii ani, la un volum alafacerilor de aproximativ 200 de milioane de euro, dar considerămcă potenţialul României este mult mai ridicat", a declarat AdrianMarinescu, reprezen­tan­tul grupului german pentru România.

ThyssenKrupp este prezent în România atât prin companii proprii,cât şi prin diverse parteneriate încheiate cu jucători locali,activitatea fiind defalcată în cinci sectoare, respectiv producţie,servicii industriale, achiziţii, distribuţie şi proiectare.

Pe segmentul pro­duc­ţiei, grupul german activează în Româniaprin compania Thyssenkrupp Bilstein Compa, care produce la Sibiuamor­tizoare pentru industria auto, printre clienţi fiind mărcileMercedes, Jaguar, BMW sau Smart. Firma este controlată deThyssenKrupp, iar acţionarul minoritar este Compa Sibiu (CMP).Marinescu a precizat că firma activă pe segmentul serviciilor DSURomânia va fi închisă, în condiţiile finalizării contractului deprocesare a zgurii încheiat cu ArcelorMittal Galaţi. El a adăugatcă această activitate nu a fost "extrem de profitabilă" pentruThyssenKrupp.

Grupul german activează în domeniul distribuţiei prin companiileThyssekKrupp Materials România, distribuitor de produse metalurgicepentru consumatorii industriali şi companiile de construcţii,furnizorul de ascensoare ThyssenKrupp Elevator România şiThyssenKrupp Sisteme pentru Construcţii, care comercializează,printre altele, panouri sandwich, tablă cutată şi învelitori.

ThyssekKrupp Materials România are depozite la Cluj, Timişoaraşi Bucureşti, în spaţii închiriate, şi intenţionează să-şi extindăîn acest an operaţiunile şi în zona Moldovei, potrivit surseicitate. Pe partea de proiectare, grupul oferă soluţii de inginerieîn domeniul ascensoarelor, iar prin segmentul de achiziţiiThyssenKrupp vizează încheierea de parteneriate cu firme româneştipentru producţia de componente şi utilaje necesare companiilor dinconcern. Printre partenerii ThyssenKrupp se numără Griro, DoosanIMGB sau Comelf (CMF).

Grupul german are parteneriate cu firme din România şi pentrufurnizarea de soluţii în domeniul infrastructurii sau feroviar.

Marinescu a afirmat că ThyssenKrupp nu inten­ţio­nează înprezent să deruleze în România investiţii noi în pro­ducţie, dareste implicat în discuţii pentru preluarea de jucători. Întrebatcum estimează evoluţia din acest an a sectorului de construcţii,prioritar pentru operaţiunile gru­pului, Marinescu a răspuns căpiaţa este într-o uşoară re­venire. "Piaţa va fi pe plus în 2011faţă de anul trecut, sus­ţinută de segmentul lucrărilor deinfrastructură", a afirmat el. Reprezentantul ThyssenKrupp aadăugat că prin­ci­pa­la măsură pe care ar trebui să o apliceautorităţile pentru susţinerea pieţei este plata datoriilor cătreconstructori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO