Companii

GermanWings se mută pe Otopeni, dar păstrează un singur zbor

GermanWings se mută pe Otopeni, dar păstrează un singur zbor

Autor: Mirabela Tiron

12.03.2012, 00:04 1556

Compania aeriană GermanWings, divizia low-cost a Lufthansa, care opera anul trecut curse spre Berlin, Köln şi Stuttgart de pe aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa), îşi va transfera operaţiunile pe aeroportul Henri Coandă, păstrând însă doar cursele spre Köln.

"Germanwings acceptă noua ofertă din partea aeroportului. Viitorul ne va arăta dacă această decizie este bună din punct de vedere economic", a declarat Andrea Engel, purtătorul de cuvânt al companiei GermanWings.
Din cauză că erau neprofitabile, operatorul low-cost a renunţat la zborurile spre Stuttgart şi Berlin, după ce compania mamă Lufthansa a anunţat că va introduce zboruri spre această destinaţie de pe aeroportul Otopeni. Pe piaţa românească, GermanWings transporta între 50.000 şi 80.000 de pasageri anual cu zboruri spre cele trei destinaţii. Rezultatele financiare ale companiei nu au fost făcute publice.
Mutarea zborurilor low-cost pe Otopeni a fost anunţată încă de anul trecut, când Anca Boagiu, fostul ministru al transporturilor, motiva necesitatea acestei măsuri pentru a transforma Băneasa într-un city airport pentru curse VIP. Ulterior, compania care administrează cele două aeroporturi a anunţat că va majora tarifele de operare pe aeroportul curselor low-cost, ceea ce a forţat companiile aeriene să se mute.
Atât Blue Air, cât şi Wizz Air au anunţat că din 25 martie vor efectua zboruri de pe aeroportul Otopeni. Mai mult, Wizz Air a mai adăugat câteva destinaţii cu plecare de pe Otopeni: Memmingen (în sudul Germaniei, între Stuttgart şi München, de două ori pe săptămână), Verona (Italia) sau Palma de Mallorca (Spania). De asemenea, compania va avea o nouă rută către Budapesta, care va opera patru zboruri pe zi.
Ca urmare a acestor mişcări, cel mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă (Otopeni), îşi va majora traficul de pasageri cu 45-47% din 25 martie. Celor 102 avioane care decolau în medie în fiecare zi de pe Otopeni li se vor adăuga alte 35 de curse ale Blue Air sau Wizz Air.
În 2010 compania low-cost GermanWings, care a transportat la nivel internaţional 8 milioane de pasageri, a finalizat cu o cifră de afaceri de 630 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO