Companii

Gigantul american 3M pune in stand-by o fabrica in Romania

13.04.2009, 16:56 292

Gigantul american de tehnologie 3M (Minnesota Mining & Manufacturing), cu afaceri de peste 25 mld. dolari la nivel mondial, a inghetat planurile privind constructia unei fabrici in Romania, posibilitate analizata de actionarii americani inca de la inceputul anului trecut.

"Noi avem in plan inceperea unor activitati de productie in Romania, insa acest plan este deocamdata inghetat. Speram sa-l deblocam pana la sfarsitul anului", explica Andrei Holban, director general al 3M Romania, filiala locala a 3M, cu afaceri de peste 30 de milioane de euro la finalul anului 2008 pe piata romaneasca.
Compania 3M Romania este cunoscuta in special prin produsele din gama Post-It, buretii Scotch-Brite, accesorii auto sau sisteme touch screen. Printre clientii 3M se numara Romtelecom, Autmobile Dacia sau Vesta Investment. Holban nu a precizat clar domeniul de activitate al centrului de productie, insa a spus ca cel mai probabil va fi apropiat de zona bunurilor de larg consum, adica produse care pot fi vandute in retail. Reprezentantii companiei nu au precizat nici locatia acestei fabrici si nici daca terenul a fost achizitionat deja.
"Noi am inceput sa ne gandim inca de anul trecut la deschiderea fabricii. Practic am obtinut aprobarile din interiorul corporatiei, insa in a doua parte a anului au aparut efectele situatiei economice actuale si atunci am pus lucrurile 'on hold' ca sa vedem ce se va intampla si cand se va reechilibra situatia", spune directorul general al filialei locale a 3M, care numara la nivel mondial cateva zeci de fabrici, de dimensiuni mai mari.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO