Companii

Gigantul britanic Reckitt-Benckiser a trecut de 400 mil. lei în România

Enrico Marchelli, general manager al RB (Reckitt Benckiser) pe Europa de Sud-Est

Enrico Marchelli, general manager al RB (Reckitt Benckiser) pe Europa de Sud-Est

Autor: Mirabela Tiron

18.01.2017, 00:04 1093

„Obiectivul nostru pentru 2017 este să obţinem o creştere cu două cifre.“

Gigantul britanic Reckitt-Benckiser, care vinde produse precum Nurofen şi Durex pe piaţa locală, a ajuns la afaceri de 410 milioane de lei anul trecut (date preliminare), în creştere cu 8,7% faţă de anul anterior.

 „Performanţa companiei în 2016 a fost una bună. Reckitt Benckiser a reuşit din nou să crească mai repede decât piaţa pe care activează şi să câştige 1% din totalul pieţei. Obiectivul nostru pentru anul acesta  este să obţinem o creştere cu două cifre“, a declarat pentru ZF Enrico Marchelli, general manager al RB (Reckitt Benckiser) pe Europa de Sud-Est.

Afacerile companiei au fost pe o pantă ascendentă în ultimii ani pe piaţa locală, la fel ca  numărul de angajaţi. Dacă în 2010 compania avea 61 de angajaţi în România, la afaceri de 251 de milioane de lei, în 2015 a ajuns la 138 de salariaţi, o cifră de afaceri de 377 mi­lioane de lei şi un profit net de 18,8 milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO