Companii

Gigantul german Bayer face primii paşi spre integrarea Monsanto în România în urma tranzacţiei internaţionale de 63 mld. dolari

Gigantul german Bayer face primii paşi spre integrarea...

Autor: Georgiana Mihalache

03.01.2019, 14:01 1006

Bayer SRL a preluat integral compania Monsanto Romania SRL, acesta fiind primul pas înaintea fuziunii celor două companii în România. Pentru a cumpăra compania, Bayer a realizat o majorare de capital de 841 milioane de lei (180 mil. euro) în luna noiembrie din 2018, cea mai mare astfel de majorare din luna noiembrie a anului trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

„Primul pas la nivel local îl reprezintă achiziţia de către Bayer SRL a 100% din părţile sociale ale Monsanto România SRL. În vederea perfectării achiziţiei, în data de 05.11.2018, asociaţii Bayer SRL au decis majorarea capitalului social prin emiterea de noi părţi sociale. Noul aport a fost efectuat de către cei doi asociaţi propoţional cu procentul de deţinere. În aceeaşi zi asociaţii Monsanto România SRL au decis vânzarea părţilor sociale deţinute de ei către Bayer SRL. Bayer SRL a devenit astfel unicul asociat al Monsanto România SRL”, a spus pentru ZF Ruxandra Pirojoc, Head of Communications Bayer România, Bulgaria & Moldova.

Gigantul german Bayer - unul dintre cei mai mari jucători din industria chimică şi farma­ceutică din lume, a cumpărat în iunie 2018 compania Monsanto, producător de seminţe, într-o tranzacţie de 63 de miliarde de dolari, după doi ani de negocieri.

„În ceea ce priveşte fuziunea pe plan local a celor două societăţi (Bayer SRL şi Monsanto România SRL) aceasta va urma planificarea stabilită la nivel de grup care va fi comunicată la un moment ulterior”, a mai adăugat Ruxandra Pirojoc.

Bayer România a încheiat anul 2017 cu afaceri de circa 200 mil. euro, în creş­tere cu circa 17% faţă de anul pre­cedent. Monsanto România a încheiat 2017, cel mai recent an pentru care există date publice, cu afaceri de 442 mil. lei, în scădere cu 10% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO