Companii

Gigantul german BayWa iese din comerţul local cu cereale după doar doi ani. Nemţii ajunseseră la afaceri de peste 100 de milioane de euro în această perioadă

Gigantul german BayWa iese din comerţul local cu cereale...

Autor: Cristina Roşca

23.08.2017, 00:07 4347

BayWa, cea mai mare cooperativă agricolă din Germa­nia, îşi restructurează businessul de pe piaţa locală de tra­ding de cereale după doar doi ani. Astfel, compania BayWa Agri România este preluată integral de antreprenorul ro­mân Victor Beznea care va continua activitatea de trading de cereale, potrivit surselor ZF.

Cele două silozuri pe care le deţinea însă această firmă au fost transferate către austriecii de la RWA Raiffeisen Agro. RWA Raiffeisen este tot membră a BayWa, însă are activitate distinctă local.

„Am luat această decizie nu doar pentru că piaţa este volatilă, ci şi pentru că exporturile nu au crescut la fel de repede precum estimasem noi în 2015 când am intrat“, spun oficialii BayWa care confirmă restructurarea aşa cum a fost anunţată de ZF.

BayWa Agri România avea activităţi de trading pe pia­ţa locală, ceea ce înseamnă că lua de la fermieri şi vindea mai departe, de multe ori la export. În cazul RWA Raiffei­sen Agro, activitatea nu este de trading, ci de distribuţie, mai exact compania vinde imputuri fermierilor, cumpără apoi marfa şi o dă mai departe către un terţ, acesta din urmă fiind cel care o vinde apoi la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO