Companii

Gigantul Weatherford ar putea vinde o companie din Târgu Ocna

Gigantul Weatherford ar putea vinde o companie din Târgu...

Autor: Roxana Petrescu

23.12.2014, 00:07 1403
Grupul american Weatherford, un business de 15 mld. $ în 2013 specializat în furnizarea de servicii şi echipamente pentru industria de petrol şi gaze, ar putea renunţa la una dintre com­paniile din România, Foserco Târgu Ocna, activă în domeniul forajului pe uscat.

Potrivit unor surse din piaţă, grupul ar fi demarat primele demersuri în vederea identificării unor potenţiali cum­pă­rători. În România, americanii au avut anul trecut, prin intermediul firmei Weatherford International Eastern Europe, afaceri de 414 mil. lei, un profit net de 39,8 mil. lei şi 340 de angajaţi.

„Da, este adevărat. Se încearcă găsirea unor cumpărători pentru Foser­co“, au declarat surse din companie. Oficial, compania nu a dorit să comenteze pe acest subiect. „Nu vom face niciun comentariu în legătură cu întrebările trimise. Toate informaţiile comunicate public despre programul nostru de dezinvestire sunt la zi şi publicate pe site-ul nostru“, au spus oficialii Weatherford.

Foserco s-a înfiinţat în anul 1991 prin reorganizarea Regiei Au­to­nome Petrom, obiectul său principal de activitate fiind forajul sondelor de cercetare geologică, exploatare şi injecţii pentru ţiţei şi gaze, reparaţii la sonde şi altele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO