Companii

Globalworth are 330 mil. euro. Cel mai mare fond de investiţii în clădiri de birouri se uită după achiziţii în marile oraşe din ţară

Ioannis Papalekas

Ioannis Papalekas

Autor: Bogdan Alecu

15.01.2018, 00:07 1926

Globalworth Real Estate Investments Limited, li­de­rul pieţei de clădiri de birouri din România, condus de Ioannis Papalekas, ia în calcul extinderea achiziţiilor în ma­­rile oraşe ale României.

Discuţiile purtate cu NEPI Rockcas­tle s-ar putea îndrepta spre cumpărarea birou­rilor The Office Cluj şi City Business Centre Timişoara, po­trivit datelor din piaţă. În cazul The Office Cluj, dacă se doreşte achi­zi­ţia integrală, Globalworth trebuie să discute şi cu antre­pre­norul Ovidiu Şandor, care deţine 50% din proiect.

„Ne uităm la toate proiectele care răspund criteriilor noastre de investiţii, atât în Bucureşti, cât şi în marile ora­şe din România“, au subliniat reprezentanţii Global­worth, fără a confirma sau infirma intenţia de achiziţie.

Până acum piaţa regională de birouri este dominată de antreprenorii locali precum Ovidiu Şandor, Virgil Tornoreanu, care dezvoltă în Timişoara Vox Technology Park, sau Iulian Dascălu. Intrarea Globalworth ar di­na­mi­za şi mai mult piaţa regională de birouri, mai ales într-un mo­ment în care atât Clujul cât şi Timişoara atrag atât in­ves­tiţii noi, cât şi companii care doresc spaţii de birouri moderne.

Globalworth a finalizat în decembrie vânzarea unor ac­ţiuni ordinare în valoare de 330 milioane de euro, lan­sa­te pe 14 noiembrie, veniturile obţinute în urma plasa­mentului urmând să fie folosite de companie pentru proiecte de investiţii în Polonia şi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO