Companii

Globalworth cumpără un teren de 5,7 ha pentru birourile Renault

Ioannis Papalekas

Ioannis Papalekas

Autor: Bogdan Alecu

13.07.2017, 00:07 1718

Fondul de investiţii condus de Ioannis Papalekas, unul din­tre cei mai mari proprietari de birouri de pe piaţa lo­cală, a făcut primul pas spre construcţia viitorului pro­iect de birouri pe care îl va realiza pentru Grupul Renault în România, la patru luni după ce a preluat conducerea şi 50% din acţiunile Elgan Offices, compania responsabilă de proiect.

Globalworth a cumpărat un teren de 57.000 mp de­ţi­nut anterior de Coca-Cola HBC România pentru dez­vol­tarea noului sediu al Groupe Renault Romania din Bucu­reşti de către Elgan Offices SRL, o companie de­ţinută în mod egal de Globalworth şi Elgan Group, repre­zentată de Simon Roth. Compania a cumpărat te­re­nul cu peste 8 mil. euro, potrivit esti­mă­rilor ZF pe baza datelor din piaţă, în condi­ţiile în care preţurile terenurilor din acea zonă sunt între 120 şi 200 euro/mp.

În urma finalizării proiectului, dată pre­văzută pentru primul trimestru al anu­lui 2019, Groupe Renault va ocupa în­tre­gul spaţiu dezvoltat, care se va în­tinde pe o suprafaţă de peste 47.000 mp. Renault are contract pe o perioadă de cel puţin 11 ani. Aceasta este cea mai mare tranzacţie de leasing înregistrată vre­o­dată pe piaţa de birouri din Bucu­reşti, potrivit celor de la Globalworth.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO