Companii

Golden Tulip isi pune sigla pe inca sase hoteluri

20.09.2006, 18:37 47

Reteaua hoteliera olandeza Golden Tulip intentioneaza ca pana in primavara anului viitor sa se extinda in Romania cu inca sase locatii situate in orasele importante din Transilvania, potrivit lui Paul Marasoiu, directorul pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova al lantului.
"Capitala reprezinta o piata cu un potential enorm, insa avem incredere si in orasele de provincie, in special cele din zona Transilvaniei. Mai mult decat atat, in curand vom incheia si primul contract pentru Bulgaria, iar in primavara viitoare vom afilia si un hotel din Republica Moldova" , a adaugat Marasoiu.
Astfel, numarul de unitati afiliate in Romania se va ridica la zece, in prezent Golden Tulip avand deja de anul trecut patru hoteluri francizate in Bucuresti: Golden Tulip Sky Gate, Golden Tulip Bucharest - Victoria Tour, Golden Tulip Inn Bucharest City si Golden Tulip Times.
Golden Tulip Times a inregistrat pe primele sase luni o cifra de afaceri de aproximativ 700.00 de euro pana la finele anului, reprezentantii companiei avand in plan atingerea unei cifre de 1,5 mil. de euro. Pentru anul viitor, este estimata o crestere cu 30% a rezultatelor obtinute in 2006.
"Hotelul a atins inca din primul an de operare gradul mediu de ocupare inregistrat la nivelul Capitalei, generandu-si un portofoliu de peste 300 de companii, din care ponderea cea mai mare o au clientii corporate si agentiile de turism, adresandu-ne in special clientilor din segmentul de business. Volumul afacerilor derulate de hotelul Golden Tulip Times in ultimul trimestru din 2005 s-a triplat pana la jumatatea anului 2006, astfel ca investitia se recupereaza in ritm accelerat", spune Costina Gandac, directorul general al Golden Tulip Times.
La nivel de an, gradul mediu de ocupare a hotelului este estimat la circa 70%. Cu toate acestea, luna septembrie va fi una in care gradul de ocupare va atinge 80% datorita afluxului mare de oaspeti veniti pentru Summit-ul Francofoniei. "Luna septembrie este insa oricum o luna plina, asa ca am fi avut oricum parte de un nivel ridicat de ocupare a camerelor", a spus Marasoiu.
Hotelul Golden Tulip Times dispune de 70 de camere, patru sali de conferinta, cu o capacitate intre 10 si 100 de locuri, un restaurant de 80 de locuri, o cafenea cu terasa si un club. Unitatea hoteliera are in prezent 72 de angajati. In afara de serviciile de cazare si restaurant, o parte importanta a veniturilor provine din organizarea de evenimente, acestea avand o pondere de 15-20% din incasarile totale.
In plus, potrivit lui Paul Marasoiu, hotelul beneficiaza, pe baza afilierii la reteaua Golden Tulip, de accesul la un canal de distributie international si posibilitatea de a practica un tarif mediu mai mare decat ar permite piata locala. De asemenea, reprezentantii companiei au mentionat existenta unor programe de fidelizare atat pentru clienti, cat si pentru cei care se ocupa de efectuarea propriu-zisa a rezervarilor.
Lantul hotelier cu care a fost semnat contractul pe cinci ani de franciza pentru Golden Tulip Times este Golden Tulip Inn Hotels & Resorts, parte a Golden Tulip Hospitality Group, cu sediul in Olanda si Elvetia. Grupul olandez detine in portofoliu peste 500 de hoteluri, insumand circa 47.000 de camere, in peste 47 de tari. Ca o companie multi-brand, Golden Tulip Hospitality Group vizeaza segmentele de patru, trei si doua stele.
Proprietarul hotelului este societatea Times, al carei actionar majoritar este un fond de investitii strain.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO