Companii

Gral finalizează în 2013 un spital de 27 mil. euro

Autor: Ioana David

03.10.2010, 23:52 90

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, controlatde Robert şi Georgeta Şerban, are în vedere investiţii de 27 mil.euro într-un spital de 100 de paturi care urmează să fie finalizatîn 2013.

Construcţia spitalului va demara anul viitor, iar proiectul va fiderulat cu un partener. Compania nu a dorit să precizeze cine estepartenerul extern.
"În 2010 cu aceşti bani puteam deschide 5-6 clinici", a spus RobertŞerban, acţionar al Gral Medical, care a adaugat că spitalul se vaadresa unor domenii pentru care românii decid să plece înstrăinătate unde se tratează cu costuri de 3-4 ori mai mari decâts-ar putea trata în România. El nu a precizat ce fel de nişe vaataca spitalul sau dacă va fi unul generalist.
Pe fondul dezvoltării acestui spital, compania nu are în vedere noiclinici.

Potrivit reprezentanţilor Gral, spitalul va fi deschis lângăcentrul de diagnostic operat de companie în Piaţa Alba Iulia şi vafi o clădire eco, adică încălzirea şi ventilaţia se vor face cuajutorul pompelor geotermale (sisteme de încălzire care folosesccăldura stocată în pământ).
Ca şi venituri, Gral este unul dintre primii zece jucători pe piaţade servicii medicale private şi operează zece laboratoare, patruclinici, un centru de imagistică medicală şi centre de radiologiedentară în Bucureşti şi în mai multe judeţe. În cadrul Grallucrează 450 de medici şi asistente.

În primele opt luni ale acestui an, Gral a avut venituri de 9 mil.euro, în creştere cu 35% comparativ cu perioada similară a anuluitrecut, peste estimările iniţiale. "Încă de la şase luni, graficulbugetat a fost realizat cu o creştere de 30% faţă de anulanterior", a adăugat Robert Şerban.
În august, Gral a inaugurat un centru pentru tratamentul canceruluiîn urma unor investiţii de 3,5 mil. euro, unitate care până lasfârşitul anului ar putea genera o cifră de afaceri de aproximativ0,4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO