Companii

Gral Medical a început recrutările pentru un spital de 30 milioane de euro

Gral Medical a început recrutările pentru un spital de 30 milioane de euro

Autor: Ioana David

02.03.2012, 00:05 2714

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, controlat de Robert şi Georgeta Şerban, va deschide la finalul anului 2013 un spital privat de 100 de paturi în urma unor investiţii de aproape 30 mil. euro. Compania a început încă din luna decembrie a anului trecut recrutările personalului medical ce va lucra în cadrul spitalului.

"Spitalul va forma o echipă medicală de peste 500 de persoane din care peste 200 de medici şi asistente vor fi angajaţi în mod permanent odată cu lansarea spitalului. Noi am început deja recrutările, iar acestea se vor finaliza în maximum un an de zile", a spus Robert Chiţan, director promovare-dezvoltare al Gral Medical SRL.

Grupul Gral Medical a rulat afaceri de 15 mil. euro anul trecut, în timp ce pentru 2012 şi-a bugetat o cifră de afaceri de 18,5 mil. euro.

Reprezentanţii Gral spun că operatorul nu va face achiziţii de companii, în timp ce acţionarii nu se gândesc la vânzarea de titluri către parteneri strategici având în vedere deschiderea de anul viitor a spitalului.

"Spitalul va fi construit pe nouă niveluri, din care şase etaje, parter şi două subsoluri, cu o suprafaţă de aproape 10.000 mp şi va avea o capacitate de 100 de paturi. Construcţia spitalului va începe în acest an, iar inaugurarea centrului este prevazută spre sfârşitul anului 2013", a mai spus Robert Chiţan.

El a mai spus că investiţia de aproape 30 milioane de euro este susţinută atât din fonduri proprii, cât şi din credite bancare oferite în colaborare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Potrivit datelor companiei, în primul an de exploatare spitalul ar urma să genereze venituri de aproape 8 mil. euro.

O analiză recentă a ZF arată că anul trecut s-au deschis opt spitale private, care au adus venituri cumulate de peste 13 mil.euro în primele luni de funcţionare, adică în jur de 3% din piaţa serviciilor medicale private. Anul 2011 a marcat un record al investiţiilor în spitale private, sumele totale investite fiind de 131 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO