Companii

Grecii de la Olympus atacă podiumul pe piaţa de 1 mld. euro a lactatelor

Grecii de la Olympus atacă podiumul pe piaţa de 1 mld....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.04.2017, 00:07 967

Fabrica de Lapte Braşov, filiala locală a grupului elen Olympus şi producătorul lactatelor Olympus, Oly şi Familia Braşoveanu, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 85 de milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul prece­dent, conform companiei.

Astfel, compania se în­dreaptă cu paşi repezi spre podiumul din piaţa lacta­te­lor, unde liderii sunt Alba­lact, Da­no­ne şi Fries­landCam­pi­na (Napolact). Piaţa lac­tatelor se ridică la aproape 1 mi­liard de euro anual.

„Anul 2016 a fost un an productiv din mai multe puncte de vedere. Estimă­rile noastre iniţiale s-au con­fir­mat, prin creşteri în vo­lume şi vânzări cu până la 12%. De asemenea, gra­dul de adop­tare a produ­se­lor noas­tre de către consuma­tori este în continuă creştere, în spe­cial pe segmentul iaurturilor şi al produselor bio“, a decla­rat pentru ZF Athanasios Giannousis, director co­mercial al Olympus în România.

Grupul elen a ridicat o fabrică de la zero în 2011 în ju­deţul Braşov, în total investind în România de la intrarea pe piaţă, în 1999, peste 100 mil. euro. Iniţial, cea mai mare parte din producţie pleca la export. În prezent, exportul a coborât la 60% din producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO