Companii

Grup Feroviar Român a cumpărat documentaţia de privatizare a companiei bulgare de transport feroviar de marfă

Grup Feroviar Român a cumpărat documentaţia de privatizare a companiei bulgare de transport feroviar de marfă

Autor: Emil Popescu

09.01.2013, 00:00 225

Grup Feroviar Român (GFR) a cumpărat luni documentele de privatizare a companiei bulgare de transport feroviar de marfă BDZ Cargo, analizând actele şi efectele unei eventuale tranzacţii, a anunţat compania din grupul Grampet, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica.

"Grup Feroviar Român (...) a cumpărat în nume propriu documentele de privatizare ale BDZ Cargo. În prezent, Grup Feroviar Român analizează aceste documente de privatizare, precum şi impactul pe care privatizarea o va avea asupra GFR-Grampet Group", se arată într-un comunicat al companiei.

La finele lunii decembrie presa bulgară a anunţat că şapte investitori sunt interesaţi să preia divizia de marfă a BDZ, printre care compania rusă de stat RZD şi Grup Feroviar Român. RDZ a solicitat atunci o prelungire a termenului până la care pot fi depuse oferte, deoarece sărbătorile de iarnă au întârziat pregătirea documentelor necesare.

Agenţia de privatizare din Bulgaria a relansat în noiembrie procedura de licitaţie pentru divizia de marfă a BDZ, după ce prima încercare de vânzare a eşuat. La cea de-a doua licitaţie pot participa numai investitori strategici şi din sectorul financiar. GFR este al doilea mare operator de transporturi feroviare de marfă din România, după compania de stat CFR Marfă, şi a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 761 milioane de lei (circa 180 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO