Companii

Grupul Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa, controlat de o companie din Bermuda, anunţă profit de cinci ori mai mare în S1, la vânzări de 1,37 mld. lei

Grupul Alro, cel mai mare producător de aluminiu din...

Autor: Cristina Bellu

11.08.2017, 13:00 1625

Grupul Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa, controlat de o companie din Bermuda, a raportat în primul semestru un profit de 187 milioane de lei, de cinci ori mai mare faţă de perioada similară a anului trecut (35 mil. lei), potrivit raportului companiei.

Veniturile din vânzări s-au situat la valoarea de 1,37 mld. lei, în creştere cu cca. 15% faţă de nivelul raportat în perioada similară a anului 2016, respectiv 1,2 mld. lei, grupul reuşind să reflecte în propria performanţă trendul pozitiv al preţului internaţional al aluminiului.

Contribuţia Alro la vânzările consolidate ale Grupului prin vânzările realizate către terţe părţi a fost de 1,26 mld. lei în S1, reprezentând aproximativ 91,5% din vânzările totale ale Grupului, în timp ce contribuţia vânzărilor aferente segmentului de aluminu primar a fost de 579 mil. lei şi a reprezentat 42% din veniturile totale ale Grupului.

În ceea ce priveşte segmentul de aluminiu procesat, acesta a reprezentat 52,4% din veniturile totale raportate de Grup în S1, înregistrând un nivel al vânzărilor de 722 mil. lei.

Alro a raportat de asemenea rezultate net imbunatatite in S1/2017 respectiv un profit net de 156 mil. lei, de patru ori mai mare decât cel raportat în perioada similară a anului trecut (39 mil. lei), în timp ce veniturile din vânzări s-au majorat cu 13,4% ajungând la 1,26 mld. lei.

“Eforturile noastre sustinute de-a lungul anilor trecuti de a continua sa investim in  modernizarea echipamentelor si in eficientizarea fluxurilor de productie, in timp ce am monitorizat indeaproape evolutia pietei, astfel incat sa putem profita de  oportunitatile oferite de aceasta, se transpun acum in aceste rezultate pozitive, in marje de profitabilitate vizibil imbunatatite si, in acelasi timp in abilitatea companiei de a genera lichiditate.”, spune Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO