Companii

Grupul Atlassib estimeaza afaceri de 270 mil. euro

14.02.2007, 18:19 60

Holdingul Atlassib estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 25%, pana la peste 270 de milioane de euro, fata de aproximativ 225 de milioane de euro anul trecut.
Astfel, holdingul a avut anul trecut o crestere estimata a afacerilor de 38%.
Cea mai mare pondere in cifra de afaceri, aproximativ 20%, o are firma Atlassib, care face transport international de persoane. Aceasta a avut anul trecut o crestere de 42% a cifrei de afaceri, pana la aproximativ 76 de milioane de euro.
"Anul trecut am transportat pe trasee internationale aproximativ 680.000 de pasageri, cu peste 40% mai mult fata de anul precedent", a spus omul de afaceri Ilie Carabulea actionarul majoritar al companiei.
Anul acesta numarul de calatori transportati va mai creste cu inca 17%.
"Nu ne simtim atacati de low-cost-uri pentru ca suntem pozitionati pe segmente diferite. Persoanele care calatoresc cu autocarul au in general mai multe bagaje si sunt fidele acestui mijloc de transport", a spus Carabulea.
Potrivit unor informatii ulterioare oferite de reprezentantii companiei aproximativ 60% din cifra de afaceri a firmei Atlassib provine din destinatii precum Italia si Spania.
Atlassib mai opereaza servicii regulate de calatori pe relatiile Germania, Franta, Austria, Suedia, Belgia, Olanda, Elvetia si Republica Moldova. Anul trecut Atlassib a introdus doua noi trasee, Romania-Anglia si Romania-Grecia. Pe transportul international de persoane Atlassib concureaza cu Eurolines.
In acelasi timp, pe rute interne au fost transportati aproxiamtiv 16 milioane de pasageri. Transportul intern este operat prin firmele Transmixt (Sibiu), Transdara (Arad), Autotim (Timisoara), T.A.S.A Suceava sau Autogara Rahova. In cifra de afaceri a grupului nu este inclusa Banca Carpatica, dar este inclusa si societatea de asigurari Carpatica, care si-a dublat anul trecut incasarile. Astfel, Carpatica Asig a subscris anul trecut prime de peste 32 de milioane de euro.
Din holdingul Atlassib mai fac parte firmele de transport de marfa Transcar, Comtram si Transcom, o firma de leasing, inca patru firme de legumicultura, pomicultura, zootehnie si industria carnii, precum si doua firme de comert, Comat si Bricomat.
Carabulea a obtinut si licenta de operator aerian, dar a spus ca va avea in vedere aceasta afacere in a doua parte a acestui an.
Momentan, omul de afaceri se va concentra pe deschiderea celor doua hoteluri Ramada in Bucuresti, care vor necesita o investitie de 20 de milioane de euro fiecare. Totodata, in luna aprilie va fi inaugurat hotelul Ramada din Sibiu, care este de asteptat sa genereze numai in primul an de functionare o cifra de afaceri de 4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO