Grupul austriac Strabag vrea să facă un hotel de 4 stele la Otopeni care să aibă acces direct în aeroport

13 mar 2017 Autor: Cristina Rosca

Grupul austriac Strabag negociază cu conaţionalii de la S+B Gruppe pentru a prelua un teren de 3,8 ha la doi paşi de aeroportul Otopeni, spun surse din piaţă.

Grupul vrea să ridice aici un hotel de patru stele pe care să-l unească cu aeroportul printr-un culoar de trecere după mo­delul din alte mari aeroporturi din lume, potrivit unor surse din piaţă. Proiectul ar urma să cuprindă şi un complex de birouri.

„Strabag este in­teresat să dez­vol­te proiecte de re­al-estate în Ro­mâ­nia, de aceea ana­lizăm mai mul­te oportu­ni­tăţi în acest sens“, au răs­puns ofi­cialii Stra­bag solicitării ZF fă­ră să ofere alte detalii. Oficialii S+B Gruppe nu au răspuns solicitării ZF.      

Miza acestui pro­­­iect ar fi cu­loa­rul care l-ar le­ga de aero­­­por­tul Oto­peni, această cone­xiu­­ne ur­mând a in­flu­enţa şi va­­­loa­rea tran­zacţiei. În ca­­zul în care nu exis­tă si­guranţa unei cone­xiuni prin­tr-un tu­nel, atunci preţul ar scă­dea de la 100 de euro/mp la circa 30 de euro/mp, spun sursele din pia­ţă. În zonă sunt de altfel mai multe terenuri dis­po­nibile la vânzare.

Aeroportul Otopeni este cel mai important din ţară, fiind responsabil pentru aproape 70% din tot tra­ficul ae­­rian din ţară, care a fost de 16,4 milioane de persoane. Mai mult, an de an traficul aerian din toate aeroporturile din ţară şi mai ales de pe Otopeni creşte odată cu dezvoltarea tu­ris­mu­lui atât de leisure, cât şi de business. Astfel, dezvoltarea unui pro­iect hotelier în zonă este de interes pentru investitori. Şi pe pia­ţa de birouri din apropiere de aeroport ar pu­tea fi cerere, fie de la com­pa­niile aeriene, fie de la operatorii lo­gistici din zonă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Strabag
, hotel
, Otopeni
, aeroport
, aeroportul otopeni
, birouri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide