Grupul auto Porsche România revine la afaceri de peste jumătate de miliard de euro şi atinge cel mai înalt nivel de după 2008

8 iun 2017 Autor: Bogdan Alecu

Porsche România, cel mai mare importator de pe piaţa locală, şi-a majorat cu 21% businessul în 2016, la aproape 550 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, depăşind pentru pentru prima dată după criză pragul de 500 de milioane de euro. Creşterea vine în contextul în care şi vânzările au crescut cu aproape 20 de procente faţă de anul anterior pentru mărcile Audi, Seat, Skoda şi Volkswagen. De asemenea, şi profitul net al companiei a explodat, atingând un nivel de 23,4 mil. euro în 2016 faţă de 18,3 mil. euro în 2015. În prezent, mărcile VW, Audi, Seat şi Skoda sunt reprezentate la nivel naţional prin 101 locaţii de distribuitori. Pe fiecare marcă, brandul VW autoturisme are 22 de distribuitori, Audi are o reţea de 13 distribuitori, reţeaua de distribuitori Skoda cuprinde 32 de centre, cea de SEAT 12, iar Volkswagen Autovehicule Comerciale cumulează 22.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.06.2017

 
Cuvinte cheie:
afaceri
, porsche romania
, revenire
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide