Companii

Grupul care controlează Kika şi Pepco în România se prăbuşeşte la bursa de la Frankfurt cu 60% pe fondul unor nereguli contabile. Compania pierde 8 mld. euro în câteva ore

Grupul care controlează Kika şi Pepco în România se...

Autor: Liviu Popescu

06.12.2017, 15:54 9571

Steinhoff International Holdings, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă la nivel mondial, care în România controlează magazinele Kika şi Pepco, se prăbuşea azi pe bursa de la Frankfurt în urma demisiei directorului general pe fondul unor nereguli contabile, scrie Bloomberg. Azi după masă acţiunile Steinhoff scădeau cu 60%, ceea ce înseamnă că din valoarea de piaţă a companiei dispăreau 8 miliarde de euro.

Agenţia de presă Thomson Reuters notează că demisia directorului general, în această funcţie de două decenii, a şocat investitorii care au susţinut reinventarea rapidă a companiei, un lanţ sud-african de mobilă într-un imperiu internaţional de retail. Compania a anunţat joi că “au apărut informaţii care au legătură cu neregulile contabile care necesită investigaţii suplimentare” şi că miliardul Christo Wiesse, acţionar al Steinhoff şi unul dintre cei mai bogaţi sud-africani, va prelua intermiatul companiei.

Grupul Steinhoff International Holdings are peste 91.000 de angajaţi la nivel internaţional şi are afaceri de 6,5 miliarde de euro. Grupul are afaceri în 30 de ţări şi operează peste 6500 de magazine. Peste 60% din venitul companiei provine din Europa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO