Companii

Grupul City Grill deschide un restaurant de 650 de locuri lângă Arena Naţională

 Grupul City Grill deschide un restaurant de 650 de...

Autor: Cristina Roşca

27.06.2017, 00:07 5134

Grupul City Grill, controlat de an­treprenorul Dragoş Petrescu, a investit 500.000 de euro pentru a deschide luna viitoare un restaurant de 650 de locuri în zona Arenei Naţionale.

Acesta va purta brandul Trattoria Buongiorno şi va fi primul pariu al grupului pe zona de cartiere, după ce anterior lanţul şi-a concentrat atenţia pe zonele centrale sau pe clădirile de birouri din Capitală.

„Va fi amplasat unde era anterior casa de bilete, în Parcul Stadionului. Va fi cel mai mare restaurant Trattoria Buongiorno, va măsura 1.100 mp, cu 650 de locuri. Dintre acestea 150 vor fi înăuntru, iar 500 pe terasă“, spune Daniel Mischie, CEO-ul grupului. Grupul de restaurante controlat de Petrescu cuprinde în prezent 19 unităţi, restaurante, cafenele şi berării. Astfel, sub aceeaşi umbrelă sunt grupate cinci berării şi restaurante istorice - Hanu’ Berarilor (două unităţi), Caru’ cu Bere, Pescăruş, Hanu’ lui Manuc. Acestora li se adaugă şapte unităţi Trattoria Buongiorno şi alte şapte restaurante City Grill şi cafenele City Cafe.

La finalul anului tot businessul a obţinut afaceri cumulate de circa 135 mil. lei (30 mil. euro), în urcare cu circa 17%. Pentru acest an este bugetat un avans similar, până la circa 36 mil. euro. „Când am făcut estimările la începutul anului nu am luat în calcul expan­siunea, ci doar creşterea organică, ve­nită atât din creşterea bonului me­diu, dar şi a numărului de clienţi. Ve­dem o creştere a calităţii consu­mu­lui, oamenii nu mai văd ieşitul la restaurant ca pe un eveniment festiv, ci ca pe un obicei.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO