Companii

Grupul Continental aduce din SUA un manager român pentru fabrica de anvelope din Timişoara

Sorin Samonid: Vin la fabrica din Timişoara pregătit să consolidez poziţia companiei în regiune.

Sorin Samonid: Vin la fabrica din Timişoara pregătit să consolidez poziţia companiei în regiune.

Autor: Andrei Mazurchievici

30.07.2015, 00:03 788

Ohlwein a fost numit director al departamentului de Inginerie Industrială pentru divizia Anvelope, în Hanovra.

"Vin la fabrica din Timişoara pregătit să consolidez poziţia companiei în regiune. Sunt încrezător că experienţa acumulată în cadrul companiei mă va ajuta să duc mai departe povestea de succes pentru Continental în România. Cu sprijinul echipei locale, doresc să punem în aplicare în continuare cele mai bune practici operaţionale, precum şi să fim un partener responsabil pentru comunitatea din Timişoara", a declarat Samonid, în vârstă de 47 de ani.

Samonid lucrează în cadrul diviziei de anvelope a grupului Continental de 15 ani, de când compania a început operaţiunile în România, în anul 2000. Înainte să ocupe această poziţie, din 2013 până în prezent, a fost manager de producţie la fabrica Continental din Mount Vernon, Statele Unite. Anterior, Sorin Samonid a supervizat producţia de anvelope în cadrul fabricii Continental din Timişoara.

În prezent, Continental produce o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de ţoli, pentru a răspunde cererii de pe piaţă, inclusiv anvelope inovatoare pentru vehicule electrice, precum şi anvelope pentru vehicule comerciale uşoare (VAN).

Continental a investit peste 370 milioane de euro în fabrica sa de anvelope în cei 15 ani de activitate în România şi a creat în jur de 2.300 de locuri de muncă. Investiţiile s-au concentrat pe tehnologie, protecţia mediului şi responsabilitate socială. Continental Anvelope Timişoara a livrat, până în prezent, peste 150 de milioane de anvelope clienţilor din întreaga lume.

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa un miliard de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener într-un joint-venture la Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15.000 de angajaţi şi îşi va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în România.

 
 
 
 
 
 

Sorin Samonid: Vin la fabrica din Timişoara pregătit să consolidez poziţia companiei în regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO