Companii

Grupul din agricultură RodBun, afaceri de 350 mil. lei, plus 35%

Octavian Petrescu- directorul comercial al grupului de firme din agricultură RodBun

Octavian Petrescu - directorul comercial al grupului de firme RodBun:„Vrem să devenim un jucător important în acest sector în următorii ani”

Autor: Roana Rotaru

24.05.2018, 00:07 1261

Grupul de firme RodBun al antreprenorilor români Alexandru Iancu şi Daniel Munteanu, a încheiat anul 2017 cu afaceri de 76 milioane euro, în creştere cu 35% faţă de anul precedent.

Antreprenorii au anunţat că vor intra într-un nou segment de business, cel al distribuţiei de utilaje din import, noi şi second-hand. Compania estimează că acest segment va genera vânzări de cel puţin 4 milioane de euro în primul an.

„Vrem să devenim un jucător important în acest sector în următorii ani. Sperăm să vindem măcar de 4 milioane de euro, doar din utilajele din Polonia“, spune Octavian Petrescu, directorul comercial al grupului RodBun, în cadrul evenimentului „Zilele Câmpului“, organizat de companie în comuna Spanţov, judeţul Călăraşi.

În 2018, compania pariază şi pe producţia de lucernă bio, cultivată pe o suprafaţă de 250 de hectare.

În România nu există o piaţă pentru lucerna bio, aceasta fiind cotată la acelaşi preţ precum cea convenţională, însă compania speră să încaseze venituri suplimentare din subvenţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO