Companii

Grupul din agrobusiness Rodbun şi-a bugetat afaceri de 385 mil. lei. „Vom relua livrările directe către partenerii externi“

Cosmin Cebuc, managerul departamentului juridic al grupului Rodbun: Negociem pentru investiţii care depăşesc 8 mil. euro. Nu ştim cu exactitate momentul în care se vor materializa.

Cosmin Cebuc, managerul departamentului juridic al grupului Rodbun: Negociem pentru investiţii care depăşesc 8 mil. euro. Nu ştim cu exactitate momentul în care se vor materializa.

Autor: Roana Rotaru

22.05.2017, 00:07 1820
Grupul Rodbun din Bucureşti este unul dintre jucătorii mari cu capital privat românesc din agrobusiness, alături de Cerealcom Dolj sau Brisegroup. Traderii străini sunt însă cei care stabilesc „regulile jocului“ în comerţul cu cereale.
Grupul Rodbun, deţinut de antreprenorii români Daniel Muntean şi Alexandru Ian­cu, un business integrat în a­gri­cultură, mizează pe afaceri de 384,2 mil. lei (85,3 mil. euro) în 2016, în creştere cu 20% faţă de anul pre­cedent, esti­mând un profit net de aproa­pe 3 milioane de euro, potrivit infor­ma­ţiilor transmise de companie. Cea mai mare contribuţie la formarea cifrei de afaceri a grupului, de 80%, o are compania-mamă Rodbun Grup SRL pe care se bazează structura de vânzări, respectiv comerţul cu materii prime agricole şi cereale. „Creşterea cifrei de afaceri bugetate în 2017 se bazează pe creşterea vânzărilor, atât a sumelor finanţate către fermieri, cât şi a sumelor provenite din divizia de retail, respectiv din vânzările în magazinele proprii retail şi către alte magazine“, a declarat pentru ZF Cosmin Cebuc, mana­gerul departamentului juri­dic al grupului Rodbun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO