Companii

Grupul Electroalfa din Botoşani a avut afaceri de 38 mil. euro, nivel similar cu 2012

Gheorghe Ciubotaru. Sursa foto: Silviu Matei

Gheorghe Ciubotaru. Sursa foto: Silviu Matei

Autor: Andrei Cîrchelan

28.03.2014, 00:00 258

Grupul de firme Electroalfa din Botoşani, care produce echipamente pentru sectorul distribuţiei de energie electrică, a înregistrat afaceri de 38,7 mil. euro în 2013, nivel similar cu cel din anul precedent, în timp ce profitul a fost de 5 mil. euro, potrivit reprezentanţilor grupului, care nu au precizat însă dinamica profitului. 

Grupul, controlat de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, deţine în Botoşani două fabrici, un centru de cercetare-dezvoltare şi un parc fotovoltaic de 3,5 MW.

„Centrul de cercetare a fost inaugurat în octombrie 2013 şi a fost construit de la zero în vecinătatea fabricii de confecţii metalice a companiei”, au mai spus reprezentanţii Electroalfa. Prima companie din grup a fost înfiinţată în iulie 1991.

În prezent, aproximativ 10% din producţia Electroalfa merge spre export, în ţări precum Franţa, Germania sau Burkina Faso. În România, principalii clienţi ai grupului sunt operatorii reţelelor naţionale de transport şi distribuţie a energiei, respectiv Transelectrica, CEZ, E.ON şi Electrica. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO