Companii

Grupul francez Michelin mai investeşte 33 mil. euro în uzina de la Zalău pentru producţia unor noi modele de anvelope

Compania Michelin România este prezentă pe piaţa locală prin fabricile de anvelope de la Floreşti (Prahova) şi Zalău (Sălaj).

Compania Michelin România este prezentă pe piaţa locală prin fabricile de anvelope de la Floreşti (Prahova) şi Zalău (Sălaj).

Autor: Laurentiu Cotu

31.05.2017, 00:06 1073

Grupul Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial, investeşte 33 mil. euro în uzina de la Zalău pentru producţia unor noi modele de anvelope pentru segmentul de piaţă intermediar, inclusiv marca Tigar. Michelin Zalău Anvelope va deveni astfel singura fabrică Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de muncă create până în anul 2021.

„Acest nou proiect strategic al fabricii Michelin Zalău Anvelope marchează perfect cei 40 de ani de dezvoltare constantă. Fabrica este acum pregătită să facă faţă noilor provocări prin instalarea de utilaje moderne, lansarea de noi mărci şi implementarea unui nou model de afaceri care leagă fabrica direct de client“, a declarat Sean Parry, directorul platformei industriale Michelin Zalău.

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău este o unitate impor­tantă pentru grup şi pro­duce apro­xi­mativ 130 de mo­dele de an­velope de­s­tinate pie­ţelor din Europa, Africa, Asia şi Ame­rica, misi­unea fabricii fiind de a pro­duce anvelope pen­­tru camioane cu o mare cerere pe pia­ţă, conform com­paniei. Uzina Michelin de la Zalău produce amestecuri de cauciuc şi alte produse semi­finite, anvelope de camion pentru nivelurile inferior şi superior al segmentului de piaţă intermediar, sub mărcile BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, dar şi anvelope pentru activităţile de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou şi alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO