Companii

Grupul norvegian Constructor va majora cu 50% productia de sisteme de depozitare Hi-Lo

19.03.2009, 14:54 54

Grupul norvegian Constructor, cu afaceri anuale de 320 mil. euro, a preluat la sfarsitul anului trecut producatorul britanic de sisteme de depozitare Hi-Lo PSS, care detine o fabrica la Rasnov, judetul Brasov, ce genereaza 40% din venituri.

In urma tranzactiei, norvegienii, care activeaza in Europa cu brandul Dexion, vor majora cu circa 50% suprafata fabricii de la Rasnov si au schimbat denumirea companiei locale in Hi-Lo Sisteme de Depozitare.
"Grupul Constructor va majora productia din Romania si va extinde numarul de produse. In plus, va fi extinsa reteaua de vanzari, urmand ca fabrica de langa Brasov sa devina un hub pentru regiunea Europei de Est, atat in ceea ce priveste furnizarea de produse, cat si pentru servicii", a declarat James Delap, fostul CEO si actionar al Hi-Lo PSS, care ocupa in prezent pozitia de presedinte regional pentru Dexion in sud-estul Europei. Delap nu a dorit sa faca publica valoarea tranzactiei.
Negocierile pentru vanzarea companiei au fost incepute in luna aprilie 2008 si au fost finalizate in noiembrie. Fosta companie Hi-Lo PSS era detinuta de James Delap si de alti investitori britanici si mai avea o fabrica in localitatea Woolwich din Anglia.
Hi-Lo Sisteme de Depozitare a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, in crestere cu 44% fata de anul precedent.
Compania este unul dintre putinii producatori de sisteme de depozitare de pe piata locala, care a construit o fabrica de 12.000 de metri patrati in parcul industrial de la Rasnov.
Valoarea investitiilor in fabrica de la Rasnov se ridica in prezent la circa 6 milioane de euro.
Hi-Lo Sisteme de Depozitare a achizitionat in 2005 o suprafata de 23.000 de metri patrati in cadrul platformei de la Fabrica de Scule de la Rasnov, unde proceseaza circa 3.500 de tone de otel pe luna, iar ulterior a vandut terenul in 2007 catre fondul de investitii New Europe Property Investments, cu activitati in domeniul investitiilor imobiliare in Europa Centrala si de Est, in urma unei tranzactii in valoare de 15,2 mil. euro. Fabrica functioneaza in prezent in baza unui contract de inchiriere intins pe o perioada de peste 10 ani, potrivit unor informatii din piata.
Consumul de spatii de depozitare a ajuns anul trecut la 40 de milioane de euro, in crestere cu circa 10% fata de anul precedent, potrivit estimarilor HiLo PSS. Principalii competitori ai companiei sunt producatorii de profil din Europa de Vest, avand in vedere ca importul de spatii de depozitare se ridica la circa 80%.
Delap a venit prima oara in Romania in 2007, ca director de operatiuni al grupului specializat in industria textila Coats si a fost implicat in constructia a doua fabrici la Odorheiu Secuiesc
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO