Companii

Grupul Otter merge cu magazine Tezyo pe pieţele externe, în Cehia şi Austria

Grupul Otter merge cu magazine Tezyo pe pieţele externe,...

Autor: Cristina Roşca

09.06.2017, 00:07 1323

Grupul Otter Distribution, unul dintre cei mai mari jucă­tori din retailul local de încălţăminte, a făcut primii paşi pe pie­ţele internaţionale cu magazine Tezyo pe pieţele din Cehia şi Austria.

Compania, care deţine în portofoliu branduri precum Otter, Clarks sau Aldo, are însă planuri să continue dez­vol­tarea internaţională.

„Brandul românesc Tezyo, aflat în portofoliul grupului Otter Distribution, se extinde internaţional, ajungând în acest moment la 15 magazine din­­tre care două pe pieţele ex­terne“, spune  Mihaela Dumitrescu, directorul de marketing al com­paniei. Brandul de maga­zi­­ne multi­ brand Tezyo a fost lan­­sat local în de­cembrie 2015, iar apoi a avut loc o ex­pan­­siune rapidă până la 13 uni­t­ăţi în principalele malluri din ţară.“

Rezultatele obţinute pe pia­ţa locală au dat încre­dere condu­cerii companiei să facă pa­sul către o nouă etapă, des­chi­derea de noi magazine în Uniu­nea Europeană. Prima lan­sare externă a avut loc în luna mai 2017, în Olympia Centrum Brno din Cehia. A do­ua deschidere a avut loc astăzi 9 iunie în Viena, în mallul Donauzen­trum. Planurile de extindere nu se opresc aici, compania prospectează noi pieţe de dezvoltare din afara ţării“, mai spune Mihaela Dumitrescu.

 Magazinele Tezyo vând articole de încălţăminte şi genţi ale mai multor branduri cu recunoaştere internaţională precum Geox, Clarks, Epica, Camper, Otter, Ara, Converse, Ugg sau Nike.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO