Companii

Grupurile străine au simţit miros de achiziţii pe piaţa condimentelor: şase din cele mai mari zece branduri sunt construite de antreprenori

Grupurile străine au simţit miros de achiziţii pe...

Autor: Simona Tatu

07.11.2017, 21:55 490

Supremia Grup din judeţul Alba, liderul pieţei, a fost preluat anul acesta de grupul francez Solina de la antreprenorul român Levente Bara.

Primii zece jucători de pe piaţa de con­di­mente şi ingrediente, estimată la 656 mil. lei în 2016, au avut o cotă de piaţă de 83%, conform cal­cu­lelor ZF făcute pe baza datelor de la Regis­trul Co­mer­ţului (ONRC). În fruntea clasamentului s-a aflat com­pa­nia Supremia Grup, care în 2016 a realizat afaceri de 195 mil. lei şi profit de 10 mil. lei.

Cele zece companii au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 545 mil. de lei, iar şase dintre ele sunt businessuri ale unor antreprenori români.

Supremia Grup, producătorul de ingrediente pentru industria alimentară din judeţul Alba, a fost achiziţionat anul acesta de grupul francez Solina de la antreprenorul român Levente Bara. Grupul francez are afaceri de peste 300 mil. euro şi 1.200 de salariaţi. Compania Supremia Grup are o cotă de piaţa de 25%, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO