Companii

GTC deschide Galleria Arad în octombrie

GTC deschide Galleria Arad în octombrie

Shimon Galon, unul dintre cei mai experimentaţi dezvoltatori imobiliari de pe piaţă, aduce un proiect de 70 mil. euro la Arad. Foto Victor Ciupuligă

Autor: Cristi Moga

15.08.2011, 00:05 1116

Grupul israelian Globe Trade Center (GTC), condus la Bucureşti de către Shimon Galon, unul dintre cei mai experimentaţi dezvoltatori imobiliari de pe piaţă, va deschide în şase octombrie cel de-al patrulea mall de pe plan local al companiei, la Arad.

Proiectul va funcţiona sub brandul Galleria, la fel ca mallurile construite de GTC la Suceava, Buzău şi Piatra-Neamţ, şi va avea o suprafaţă închiriabilă de 33.000 de metri pătraţi şi chiriaşi precum Cora, Altex, Cinema City şi grupul spaniol Inditex, care va deschide magazine Zara, Bershka şi Pull and Bear.

Galleria Arad va fi cea mai mare investiţie într-un proiect comercial realizată de către GTC, aproximativ 70 de milioane de euro, finanţată de BERD, în condiţiile în care primele trei proiecte realizate de companie au avut un buget de investiţii de 20-25 de milioane de euro fiecare.

Proiectul Galleria Arad se află pe calea Aurel Vlaicu, artera prin care se face legătura din centrul oraşului către vama Nădlac, dar pe care se mai află două proiecte comerciale de mari dimensiuni - mallul Atrium Center, mai aproape de centru, respectiv parcul comercial Armonia Arad, la ieşirea din oraş.

Cu alte cuvinte, trei proiecte cu o suprafaţă cumulată de peste 100.000 de metri pătraţi şi investiţii de peste 200 de milioane de euro "înşirate" pe o arteră de circa cinci kilometri, o densitate de retail pe care mulţi consultanţi o consideră prea mare, raportat la puterea de cumpărare şi obieciurile de consum ale locuitorilor din zonă.

Cu toate acestea, GTC a închiriat circa 90% din spaţiile viitorului mall. Interesantă a fost decizia grupului Cinema City de a semna pentru un al doilea multiplex, în condiţiile în care operatorul este prezent şi în Atrium Center cu zece săli de cinema şi o capacitate de 1.600 de scaune.

Shimon Galon şi GTC sunt recunoscuţi pe plan local în primul rând pentru cele trei proiecte de birouri realizate în Bucureşti - Europe House, America House şi City Gate -, iar în acest an ar trebui începute lucrările la un nou proiect de birouri, Ana Tower, în parteneriat cu omul de afaceri George Copos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO