Guvernul vrea să limiteze fenomenul insolvenţelor. „Se observă o tendinţă de folosire oportunistă a procedurii de insolvenţă”

31 ian 2018 Autor: Adelina Mihai

Iancu Guda, director general al Coface Services şi preşedinte al AAFBR: Din perspectiva fondului, măsura este bună şi necesară. Dar detaliile fac diferenţa şi cred că avem nevoie de constrângeri mai ridicate

Această măsură va reduce tentaţia folosirii abuzive a insolvenţei ca pe un mijloc de a nu achita datoriile.

Una dintre măsurile din programul de guvernare al noului guvern PSD, condus de Viorica Dăncilă, prevede ca o persoană să nu mai poată înfiinţa o societate un anumit număr de ani după două insolvenţe. Experţii spun că intenţia autorităţilor este bună, însă este nevoie de restricţii mai mari.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.01.2018

 
Cuvinte cheie:
insolventa
, refuz
, companii
, procedura
, fenomen
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide