Companii

Guzu vinde mere şi pere produse la Panciu către Mega Image şi Cora

Guzu vinde mere şi pere produse la Panciu către Mega Image şi Cora

Daniel Guzu a încasat 20 de milioane de euro din vânzarea Fabryo către Oresa

Autor: Andreea Mioara Neferu

07.07.2011, 00:07 1311

Omul de afaceri Daniel Guzu, care deţine producătorul demateriale de construcţii Duraziv, dar şi o livadă şi o vie înlocalitatea Panciu din judeţul Vrancea, intenţionează să intre înperioada următoare în producţia de şampanie, sucuri naturale, oţetde mere şi gemuri ecologice.

În prezent, Guzu produce la Panciu 2.000 de tone de fructeanual, preponderent mere şi pere, pe care le livrează cătrelanţurile de retail Cora şi Mega Image. De asemenea, producţia devin a omului de afaceri se ridică la 10.000 de hectolitri pean.

Guzu a investit până în prezent peste 10 milioane de euro înproducţia de vin şi fructe, iar anul acesta are în plan investiţiide încă circa 3 milioane de euro în zona Vrancei. Astfel, înprezent construieşte tot la Panciu un depozit cu atmosferăcontrolată pentru fructe, a cărui valoare se ridică la 2 milioanede euro.

"Încercăm să atragem şi fonduri euro­pe­ne pentru acest depozit,am depus deja un dosar. Construcţia depozitului a început înprimăvară şi sperăm să se finalizeze în toam­nă", a afirmat Guzu.Tot în faza de con­struc­ţie se află şi un depozit în Bucureşti,care va fi folosit pentru distribuţia către super­mar­keturi,investiţia în acesta fiind de circa 200.000 de euro. De asemenea,Guzu a de­ma­rat în urmă cu o lună construcţia unei pen­siuni înzona Vrancei, ce va costa circa 500.000 de euro şi va fi finalizatăîn primăvara anului viitor.

Deşi deocamdată nu exportă din pro­duc­ţia de vin şi fructe dela Panciu, omul de afa­ceri a declarat că nu exclude intrarea pepieţele externe în viitor.

Daniel Guzu, 41 de ani, care a fondat busi­nessul de lacuri şivopsele Fabryo, pe care l-a vândut ulterior către fondul deinvestiţii suedez Oresa Ventures, a obţinut circa 20 de milioane deeuro din exit-ul de la Fabryo, suma fiind re­in­vestită în companiaDuraziv şi în pro­ducţia de vin şi fructe.

Omul de afaceri a in­vestit câteva milioane de euro şi îndomeniul imobiliarelor, însă anul acesta s-a retras din acestbusiness. "Pe zona de investiţii în imobiliare am fost pe minus, ampierdut."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO